This blog belong to Miss Pain and is her place where she invites other Masters or Domina's to play in her Camp.

They will either work together with Miss Pain or managing their slaves by themselves.

We will publish information about scenes lasting a bit longer, and when the scene involves more than 2 people.

The nature if the blog is mostly BDSM and bondage, but also photoshoots and other BDSM related information.

Enjoy!

**********************************************

Denne bloggen tilhører Miss Pain og er hennes sted hvor hun inviterer andre Masters eller Domina's til å leke i hennes Camp.

De vil enten jobbe sammen med Miss Pain eller håndtere sine slaver selv.

Vi vil legge ut informasjon om settinger som varer litt lengre, og når settingen innebærer mer enn 2 personer.

Naturen hvis bloggen er stort sett BDSM og bondage, men også photoshoots og BDSM-relatert informasjon.

Nyt bloggen!

torsdag 14. juli 2016

Behandling og klargjøring av jute-tau for bondage.

Som tidligere fortalt fikk Miss Pain og jeg lyst til å "lage" vårt eget bondage/Shibari-tau, ikke minst for å spare penger ettersom ferdig kjøpt og behandlet kvalitetstau er veldig dyrt om du skal kjøpe dette klar til bruk.Vi fant en leverandør på Ebay som fikk gode skussmål og som leverte helt ubehandlet tau rett fra fabrikk.

Vi forsøkte å lese oss opp så godt vi kunne på internett om hvordan tau skulle behandles fra A til Å for å få den kvalitet og de rette egenskapene som sluttresultat. Først som sist kan jeg fortelle at det eksistere mange måter å behandle tau på, alt ettersom hva du ønsker ut av tauet og hva slags "finish" du ønsker til slutt.

Jeg skal forsøke å gå igjennom steg for steg hva vi gjorde med våre 200 meter tau som vi bestilte. Allerede nå kan jeg avsløre at det er en arbeidskrevende og tidskrevende jobb, og man må virkelig ha både lyst og tid til å gjøre denne jobben for å få et godt tau.

Tauene kom i 50 meters lengder. Det første som bør gjøres er å vaske tauet. Vi valgte vaskemaskinen, på kokeprogram, eller iallefall 60 grader eller høyere, og med bittelitt nøytralt vaskemiddel. Tauet pakkes inn i vaskepose og får en syklus eller to. Alt tau som leveres direkte fra fabrikk har en ganske så bestemt lukt og er innsatt med maskinolje-rester fra produksjonen. Denne må vi få bort før vi kan ta tauet i bruk.

Etter vask må tauet henges opp, enten løst eller strekkes for tørking (tar fort 2-3 dager). Tauet krymper ganske så mye under vask, og utstrekking er en del av jobben. Når tauet er tørt og strukket igjen, så kan det passe å dele opp tauet i passe lengder. 8 meters lengder er det som oftest brukes av bindere (riggere). Knyt en knute i hver ende, og evt. en tape-bit for å hindre oppflising.

Tauet er vasket og henger til tørk

I forkant vasket tau og bak ubehandlet tau


Tauet i seg selv vil bli veldig oppfliset av vasken og også fra fabrikk, og for å bearbeide tauet og gjøre det litt mykere etter vask må vi "kondisjonere" tauet. Det vil si at du tar tauet rundt f.eks. et dørhåndtak og tvinner det 3-4 ganger rundt og så drar tauet fram og tilbake over seg selv 3-4 ganger. dette vil flise opp fibre ytterligere og mykgjøre tauet.

Kondisjonering og mykgjøring


Neste steg i prosessen er å  brenne av alle tustene og fibrene som stikker ut av selve tauet. Her er det enklest å bruke en primus eller en gassbrenner. Før tauet raskt gjennom flammen 1-2 ganger, stykke for stykke av tauet. Dette brenner bort de fibrene som stikker ut og mørkner tauet litt. Etter at du har brent tauet, tar du en mikrofiberklut og drar tauet igjennom for å fjerne sot.

Brenning for å få bort utstikkende fiber

Dra over med en klut for å fjerne sot


Neste runde er å tilføre voks/olje i tauet for å gjøre det mykere og gi det en viss glans. Dette vil beskytte tauet og gjøre det enklere og jobbe med. Etter mye lesing og leting på nett kom vi fram til at vi ville benytte en blanding av bivoks og jojoba-olje i forholdet 5 deler bivoks og 1 del jojoba-olje. Dette påføres tauet i rikelig mengde, og rundt hele tauet. Vi løste dette med å legge tauet mellom to klosser med bivoks/olje og dra tauet igjennom.

Voksing/oljing av tauet

Bivoks og jojoba-olje blandet i forholdet 5 deler bivoks og 1 del jojoba-oljeSiste steg i prosessen er å ta det innsmurte tauet og "bake" det, dvs. legge tauet inn i stekovnen på ca 120 grader og "bake" det i ca 30 minutter. Bivoks smelter ved ca 60 grader og denne prosessen vil føre til at voksen/oljen trenger inn og gjennom hele tauet, og samtidig også "brenner" vekk siste rest av evt. maskinoljer som kan sitte igjen i tauet.

Klar til "baking"

Inn i ovnen i 30 minutter

Bakes på 120 grader

Ut av ovnet og ferdig bakt!


Nå er hele prosessen ferdig, og etter at tauet har blitt litt avkjølt er det bare å nyte et fantastisk resultat, kveile opp taulengdene pent og det er klar til bruk.200 meter ferdig behandlet jute-tau


En turn-ring brukes som Shibari-ring for oppheng når du skal henge opp slaven


Kort oppsummert er stegene som følger:

1. Vaske i vaskemaskin 90 grader
2. Tørke i 2-3 dager
3. Strekke tauet
4. Dele opp tauet i 8 meters lengder
5. Kondisjonere og mykne tauet ved hjelp av dårhåndtak
6. Brenne tauet og fjerne utstikkende fiber
7. Tørke av sot av tauet
8. Vokse/olje tauet
9. "Bake" tauet i ovnen 120 grader og 30 minutter
10. Kveile tauet og klar til bruk!


Bonus-tau:

Test-kjøp av ferdig behandlet og farget tau fra Nawashi


2 kommentarer:

 1. Ja detta var en kjempe spennende jobb. Det er så godt å kunne holde sitt eget tau i hendene og ikke minst kunne bruke det på sine slaver.
  Skal ikke se bort i fra at det blir 100 meter til i samlingen.
  BRA JOBBA!

  SvarSlett
 2. Vi hadde det morro den dagen vi preparerte jute-tauet. Det er noe eget når man starter med upreparert tau og ender opp med sitt eget ferdigpreparerte tau. Det blir et spesielt forhold til det.

  Det er en tidkrevende prosess, og mange ulike steg man skal gå igjennom før man sitter igjen med et fantastisk tau som du selv har laget. Hele prosessen var jo bare kos og morro og frister til gjentagelse.

  SvarSlett